Ръководствата на ВТК и ВАСТА проведоха среща с Н.П. г-н Тенку Дато - посланик на Малайзия в Румъния и г-жа Лим Хуи Шин - първи секретар в посолството

2024-05-23 09:16:54

Срещата беше проведена в хотел Графит. На нея присъстваха проф. Стоян Маринов, Людмила Ненкова, Донка Георгиева, Джани Шарков, Татяна Джилянова и Йана Николова от Албена. Участие взе и почетният консул на Малайзия в България - г-н Петър Корумбашев.

Срещата беше проведена в Хотел Галерия Графит. На нея присъстваха проф. Стоян Маринов, Людмила Ненкова, Донка Георгиева, Джани Шарков, Татяна Джилянова и Йана Николова от Албена. Участие взе и почетният консул на Малайзия в България - г-н Петър Корумбашев.

Гостите бяха информирани за развитието на туризма във Варна и Северното Черноморие, както и за възможностите за организиране на комбинирани турове Румъния-България за туристи от Малайзия и региона. Засегнати бяха и възможностите за обучение и обмен на студенти по програма "Еразъм" в Икономическия университет - Варна и в учебни заведения в Малайзия. Беше поет ангажимент от страна на посланика за установяване на контакти между нашите организации и представителството на "Туризъм Малайзия" в Истанбул с цел стимулиране на туристическите връзки между двете страни.

След срещата гостите посетиха комплекс "Св. Св. Константин и Елена" и разгледаха хотелите Астор Гардън и Аква Хаус Термал Спа, след което отпътуваха за Несебър и Слънчев бряг, където бяха поканени да участват в тържеството по случай откриване на туристическия сезон 2024.

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.