Ръководството на Варненска туристическа камара участва в откриването на Националното състезание по професии в туризма-2024 г.

2024-04-26 11:26:11

Ежегодното състезание по професии в туризма, организирано от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, се провежда днес, 25 април, в хотели Вистамар и Метропол от веригата Грифид хотелс. В него участват 48 училища с 186 участници от училищата с обучение по професии в туризма от цялата страна.

Ежегодното състезание по професии в туризма, организирано от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, се провежда днес, 25 април в хотели Вистамар и Метропол от веригата Грифид хотелс. В него участват 48 училища с 186 участници от училищата с обучение по професии в туризма от цялата страна. Състезанията, които преминават в реална работна среда в базата на хотелите Вистамар и Метропол, са за излъчване на най-добрите ученици по професии хотелиер, готвач, сервитьор, барман, сладкар и аниматор. Компетентното жури, формирано от най-добрите представители на бизнеса , преподаватели от учебни заведения и неправителствени организации, има трудната задача да отличи най-добрите, но преди всичко със своя пример за професионална реализация да мотивира бъдещите кадри за работа в туризма.

На тържественото откриване на събитието, от страна на ВТК присъстваха съпредседателите проф. д-р Стоян Маринов и Людмила Ненкова, както и преподавателя от Колежа по туризъм и член на КС на ВТК доц. д-р Снежина Кадиева, която представи пред директорите на училищата предимствата и възможностите за продължаване на образованието на учениците в Колежа по туризъм както и в Икономическия университет - Варна, специалност "Туризъм".

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.