Варненската туристическа камара подписа договор с Полската туристическа камара - клон Силезия

2024-04-08 23:29:12

На 14-тото издание на Международното туристическо изложение в град Забже, Полша, проведено на 5-6 април, беше подписано споразумение за сътрудничество между Варненската туристическа камара, представлявана от Людмила Ненкова - съпредседател и Полската туристическа камара - клон Силезия, представлявана от Гжегож Хмилевски - председател, а също и заместник-председател на националната Полска туристическа камара.

Споразумението беше подписано в тържествена обстановка по време на откриване на туристическото изложение, на което България беше страна-партньор и в присъствието на кмета на град Забже г-жа Малгожата Манька-Шулик и Н.Пр г-жа Маргарита Ганева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Полша. Беше изразено желанието на двете организации да осъществяват тясно взаимодействие в обмен на информация, добри практики,  активно сътрудничество в рекламиране на туристическите възможности на двете страни и региони, установяване на директни контакти между членовете с цел увеличаване на туристическия обмен.

В чест на събитието и ден преди откриването му, на летището в Главице, със своя свръх лек самолет кацна българският летец Николай Калайджиев, четирикратен световен рекордьор в леката авиация и рекордьор на Гинес с извършване на 1111 виража без прекъсване с лек самолет над каменните фигури  край с. Краювци до Габрово през ноември 2023 г. Сегашният полет на военния летец Калайджиев е и в чест на присъединяването на България към въздушния Шенген. Самолетът беше посрещнат от Н.Пр. г-жа Маргарита Ганева, г-н Николай Костов, туристическо аташе в посолството на България в Полша, както и от българската група участници в изложението..

Откриването на изложението в гр. Забже в региона на Долна Силезия, откъдето пристигат най-много полски туристи в България, беше предшествано и от друго впечатляващо събитие - вечер на България в градския театър. Програмата на вечерта включваше прожекция на рекламни туристически филми, прекрасни изпълнения на самодейния състав от град Краков за изпълнение на български народни песни и танци, както и коктейл от български специалитети и напитки.

В продължение на три дни България беше в центъра на вниманието на професионалната общност и многобройните посетители не само на изложението, но и на всички съпътстващи събития, организирани перфектно от ръководството и екипа на община Забже.

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.