„Египетски приказки“ с разказ за историята на древната цивилизация

2023-07-01 09:16:09

От 23 юни до 4 август Дворецът на културата и спорта - Варна е домакин на първото по рода си изложение на реплики на египетски антики у нас.

От 23 юни до 4 август Дворецът на културата и спорта - Варна е домакин на първото по рода си изложение на реплики на египетски антики у нас.

По покана на екипа на Antika World членове на ръководството на ВТК и ВАСТА посетиха изложението Egyption Tales в Двореца на културата и спорта, запознаха се и проведоха разговор с неговия основател и директор – г-н Ахмед Наср, както и с г-н Ахмед Хамед – сътрудник при подготовката и провеждането на изложението и г-жа Йоана Йорданова – прожект мениджър на Antika World и маркетинг мениджър на Двореца на културата и спорта - Варна.

Експозицията е много добре подбрана и подредена, има достатъчно информация чрез поставените информационни табели на български и английски език и QR кодове. Посетителите се придружават от гидове. Представени са над 100 експоната, точни реплики на оригинали основно от Египетския музей, а също и от други световни музеи. За по-малките посетители на изложбата има обособен детски кът, в който те могат да се запознаят с историята на Египет, да облекат египетски костюми, с които да се снимат, както и да се научат да изписват имената и възрастта си с египетски йероглифи.

Входната такса е 20 лв. за възрастни и 15 лв. за деца. При групи се прилагат намаления.

За тези, които се интересуват от египетската цивилизация, посещението на „Египетски приказки“ е приятно изживяване. Изложението ще остане в Двореца на културата и спорта - Варна до 4 август т.г., след което ще се премести в Бургас, а впоследствие – в Пловдив и София.

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.